Opleiding Instructeur Fa Jin


Omschrijving

Fa Jin betekent zoveel als "uitwisselen van energie".

Het is het overbrengen van een explosieve kinetische energie binnen een krijgkunst of zelfverdedigingtechniek.

De basis van Fa Jin ligt in het Qi Gong dat leert om met energie om te gaan, maar vooral leert om te ontspannen en de interne spieren te gebruiken ipv de grove externe spieren.

Om Fa Jin te kunnen ontwikkelen heeft men immers een grote versnelling nodig zodat men met een kleinere massa ook een grote kracht kan ontwikkelen.

Grove spieren zijn hiervoor te traag en raken te snel vermoeid of verzuurd.

Dankzij Fa Jin komt het tot een grotere energie transmissie die zich dieper in het lichaam van de tegenstander begeeft en daar zijn werk doet. Hetgeen resulteert in een grotere doeltreffendheid met minder agressie, geweld en fysieke kracht.

Fa Jin laat toe om krijgskunst en zelfverdedigingtechnieken nog meer te verfijnen en subtieler uit te voeren.

Bij zelfverdediging zal Fa Jin zorgen voor een diepere, geweldontradende pijn of het verstoren van de energie van de tegenstander waardoor er meer kans is dat die van verdere aanvallen afziet.

Traject

De graad van instructeur Fa Jin komt overeen met de 3e dangraad Dim Mak.

Om deze graad te behalen dient men minstens 1 jaar tweede dan en instructeur Dim Mak te zijn evenals de graad te behalen van Instructeur Ergonomische Qi Gong. Dat omdat men een goede basis in het Qi Gong moet hebben om goede Fa Jin te ontwikkelen.

Verder is het noodzakelijk om aan minstens één basiscursus deel te nemen en aan minstens 2 Dim Mak weekends of één zomerkamp teneinde zich te kunnen verdiepen in het programma.

Het examen wordt afgelegd tijdens een volledige basiscursus.

 

 

Tags: karate, jiu jitsu, taekwondo, hapkido, kick boksen, wu shu, kata, Fa Jin, Fa Jing