Opleiding Instructeur Kyusho Jitsu


Omschrijving

Kyusho Jitsu is een modernere versie van Dim Mak en betekent "one second fight" of het gevecht in één seconde beëindigen.

Kyusho Jitsu werd ontwikkeld op Okinawa door de karatemeester Hohan Soken soken2.

Kyusho Jitsu maakt vooral gebruik van de meridianen en acupunctuurpunten en bestudeert hoe die in technieken en karate vormen (kata) verborgen zitten.

Het doel is vooral om via het aanslaan van de punten of de combinaties van punten de tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen. Liefst met zo weinig mogelijk fysieke kracht of geweld.

Bijzonder is hierbij de typische kyusho knock out.

In haast alle karate technieken en kata zitten kyusho punten combinaties verborgen en via die weg dus ook in het Taekwondo, jiu jitsu, hapkido, wu shu, enz....

Kyusho jitsu maakt martiale technieken verfijnder en doeltreffender. Het leidt ook tot een doeltreffender zelfverdediging waarbij minder fysieke kracht nodig is, zodat het ideaal is voor fysiek zwakkere personen.

Traject

Iedereen kan de opleiding Instructeur Kyusho Jitsu volgen, maar om de titel en de bijhorende eerste dangraad te verwerven, dient men aan volgende voorwaarden te voldoen:

De voorwaarden zijn afhankelijk van het feit of men reeds een dangraad heeft in een bepaalde krijgskunst of niet.

Voor dangraad houders:

(geldt ook voor mensen met gelijkwaardige ervaring in een krijgskunst discipline zonder graden)

  • In het bezit zijn van het examenpakket (en de daarbij horende stempelkaart)
  • Deelnemen aan minstens 10 volledige trainingsdagen of 20 dagdelen van 3 uur waarvan minstens 4 dagdelen tijdens een masterclass Dim Mak onder begeleiding van bestaande instructeurs (dit geldt dan als proefexamenwaarop men reeds 80% van de punten nodig voor het slagen kan verdienen)
  • Slagen voor het examen tijdens een volledige basiscursus van 3 dagen

Voor niet dangraad houders:

Bruine band in een andere krijgskunst band bruin

  • In het bezit zijn van het examenpakket
  • Deelname aan minstens 13 volledige trainingsdagen of 26 dagdelen van 3 uur waarvan minstens 6 dagdelen tijdens een masterclass Dim Mak onder begeleiding van bestaande instructeurs (dit geldt dan als proefexamen waarop men reeds 80% van de punten nodig voor het slagen kan verdienen)
  • Slagen voor het examen tijdens een volledige basiscursus van 3 dagen

Blauwe band in een andere krijgskunst band blauw

  • In het bezit zijn van het examenpakket
  • Deelname aan minstens 20 volledige trainingsdagen of 40 dagdelen van 3 uur waarvan minstens 10 dagdelen tijdens een masterclass Dim Mak onder begeleiding van bestaande instructeurs (dit geldt dan als proefexamen waarop men reeds 80% van de punten nodig voor het slagen kan verdienen)
  • Slagen voor het examen tijdens een volledige basiscursus van 3 dagen

 

 

Tags: karate, jiu jitsu, taekwondo, hapkido, kick boksen, wu shu, kata